Studená a vlhká zima v Anwilce, umožnila příznivě odpočinkovou dobu pro víno. Období zrání bylo ideální, protože bylo mírné a dlouhé, takže zrání hroznů bylo delší než obvykle.
Na jižním konci Stellenbosch s výhledem na False Bay a Atlantský oceán je na rozloze 40 hektarů pěstováno červené víno odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah a Petit Verdot. Blízkost moře poskytuje specifické mikroklima, které jsou spolu s železitou půdou ideální pro výrobu bohatého a soustředěného vína. Pod vedením mezinárodně známých osobností z Bordeaux Hubertem de Boüardem (spoluvlastníkem zámku Chateau Angélus v Saint-Emilionu) a Brunem Pratsem (bývalým majitelem Chateau Cos d’Estoumel v Saint-Estéphe), dosáhla Anwilka celosvětové reputace, kterou popsal Robert Parker jako ,,to nejlepší červené víno z Jižní Afriky, jaké jsem kdy měl’’.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.