Významné jihoafrické vinařství založené roku 1685. Kromě suchých, bílých i červených vín, na kterých se podílejí známí francouzští vinaři z Bordeaux a Sancerre se Klein Constantia proslavila přírodně sladkým vínem Vin de Constance, které si našlo cestu na královské dvory i do klasické literatury.

  • Anwilka 2017

    1.058 
    Studená a vlhká zima v Anwilce, umožnila příznivě odpočinkovou dobu pro víno. Období zrání bylo ideální, protože bylo mírné a dlouhé, takže zrání hroznů bylo delší než obvykle. Na jižním konci Stellenbosch s výhledem na False Bay a Atlantský oceán je na rozloze 40 hektarů pěstováno červené víno odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah a Petit Verdot. Blízkost moře poskytuje specifické mikroklima, které jsou spolu s železitou půdou ideální pro výrobu bohatého a soustředěného vína. Pod vedením mezinárodně známých osobností z Bordeaux Hubertem de Boüardem (spoluvlastníkem zámku Chateau Angélus v Saint-Emilionu) a Brunem Pratsem (bývalým majitelem Chateau Cos d’Estoumel v Saint-Estéphe), dosáhla Anwilka celosvětové reputace, kterou popsal Robert Parker jako ,,to nejlepší červené víno z Jižní Afriky, jaké jsem kdy měl’’.
  • Cílem Estate Red bylo, aby se ve víně projevilo více elegance a co nejkonkrétnější terroir. Zaměřujeme se na červené odrůdy, které se nejlépe hodí do vinic Klein Constantia, tedy pouze Cabernet Sauvignon, Petit Verdot a Malbec, ze kterých tvoříme cuvée.
  • Myšlenka řady KC je udržet jednoduché, nekomplikované a lehké víno, které bude možno snadno a kdykoliv pít a to jak k jídlu, nebo jenom tak. Hrozny jsou vybrány z nejlepších vinic v Západním Kapsku, díky čemuž vína získávají svou charakteristickou ovocnou chuť.
  • Většina hroznů v KC Sauvignon Blanc pochází z Klein Constantia samotné, což je okamžitě rozpoznatelné v charakteru tohoto vína. Komplexitu vína dodává ovocnost z hroznů pocházející ze tří vinařství z oblastí: Elgin, Stellenbosch a Durbanville. Konečným výsledkem je skvělý výraz vína, typičtější spíše pro chladné klima. KC Savignon Blanc je lehké víno a určené pro každodenní pití.
  • Lehké a zářivé ve vzhledu, na nose se projevují expresivní tóny tropického ovoce. Na patře je soustředěno s minerální dochutí a jemnou pěnou. V závěru má čerstvou kyselinku s plným koncem.  
  • Metis Sauvignon blanc byl inspirován Pascalem Jolivetem a hlavně celostním přístupem k pěstování a výrobě vína v Sancerre. Za použití stejné filozofie jsme byli schopni vytvořit víno, které skutečně ukazuje terroir Constantie. Jméno Metis nese víno po květině, která symbolizuje propojení dvou zemí, neboť je křížencem jihoafrické rostliny Protea a francouzské Iris. Našli jsme nejlepší bloky výše položených vinohradů na farmě, které mají hrozny s vyskokou kyselostí a nízkým pH, které byly schopny ustát způsob, kterým je toto víno vyrobeno. Ruční sběr. Víno prošlo dlouhou chladnou fermentací a bylo necháno zrát na svých jemných kalech po dobu 12 měsíců v nerezových tancích.
  • Jméno Perdeblokke odkazuje na koně, kteří obdělávali půdu na strmých svazích ležících 200-220 metrů nad mořem na svazích Constantia mountain. Od výsadby v roce 2000 přinesla vinice Perdeblokke špičkovou kvalitu a výrazný a jedinečný Sauvignon Blanc. To přispělo k rozhodnutí o výrobě tohoto speciálního vína v roce 2005. Perdeblokke můžeme ochutnat jen ve vyjímečných ročnících.
  • Název vína malý bratr, bratříček, ukazuje na vztah s velkým cuvée Anwilka, není však jakýmsi druhým vínem, ale opravdovým bratrem. Francouzský název také odkazuje na francouzské vinaře z Bordeaux, kteří se na vinifikaci podílí. 40ti hektarová vinice leží jen pár kilometrů od False Bay a Atlantického oceánu, jehož klima ji silně ovlivňuje. Spolu se specifickým mikroklimatem vytváří jedinečný terroir i velmi stará železito-jílovitá půda. Vysázeným odrůdám prostředí skvěle vyhovuje.
  • Ročník 2016 se vyznačuje představením nových sklepů a vzrušujících změn během sklizně. S důrazem na vytvoření prémiové kvality Sauvignon Blancu tento nový sklep umožnil soustředit se na klíčové aspekty výroby tohoto vína a zlepšení jaho kvality. Drželi jsme se původní myšlenky a vytvořili jsme víno, které lépe vystihuje jedinečnost vinice a klade důraz na terroir Klein Constantia. Jednotlivé várky byly ručně třízeny a hrozny mačkány přirozeně, což dovolilo optimální tok šťávy, která byla použita. Fermentace proběhla v nerezových tancích a sedm měsíců bylo toto víno na kalech, po čemž byly různé várky smíchány dohromady, aby se vytvořilo toto elegantní víno.    
  • Degustační poznámky: Zlatý pomeranč v barvě s delikátními aroma nugátu a pláství medu. Na patře je čerstvá kyselinka s bohatými chutěmi Sevilské marmelády a sušených meruněk, která se v puse dále vyvíjí. Tyto ovocné tony se spojují se santalovým dřevem a tóny nového koření. Bohatě aromatické zužující se do elegantního a nikdy nekončícího závěru.

Název

Přejít nahoru