Petit Frère


Obecně: Název vína malý bratr, bratříček, ukazuje na vztah s velkým cuvée Anwilka, není však jakýmsi druhým vínem, ale opravdovým bratrem. Francouzský název také odkazuje na francouzské vinaře z Bordeaux, kteří se na vinifikaci podílí. 40ti hektarová vinice leží jen pár kilometrů od False Bay a Atlantického oceánu jehož klima ji silně ovlivńuje. Spolu se specifickým mikroklimatem vytváří jedinečný terroir i velmi stará železito-jílovitá půda. Vysázeným odrůdám prostředí skvěle vyhovuje.


Degustační poznámky: Tmavá rubínová barva s fialovými odlesky, v nose aroma švestek, vanilky a praženého koření, opulentní avšak hedvábná tříslovina s chutí zralého ovoce, čokolády a koření. Velkorysý aromatický profil je harmonicky podepřen tříslovinou získanou zráním v sudu a osvěžující kyselina dotváří dlouhý a suchý závěr. S vínem se lze těšit 6-8 let od data sklizně.


Odrůdové složení: Syrah 54%, 45% Cabernet Sauvignon a 1% Petit Verdot


Vinifikace:Hrozny se sklízí ručně, jsou tříděny a odstopkovány. Po kvašení v nerezových tancích je víno ještě deset dnů jemně přečerpáváno přes matoliny kvůli extrakci tříslovin i barvy. Víno následně zraje v dubových sudech 12 měsíců, přičemž čtvrtina sudů je vždy nová.